Paul Boswijk

Paul Boswijk(Arnhem, 1959) genoot zijn opleiding aan de ABK Minerva te Groningen.

Alles draait in de schilderijen van Paul om het licht. Of dit nu in brede banen door een raam naar binnen valt of gefilterd door bladeren op een gezicht schijnt.Interieurs, hotelkamers, cafeterassen en de laatste jaren ook tuinen en landschap, zijn de omgevingen waar Paul’s modellen zich bevinden. Want ook altijd staan er mensen op zijn schilderijen. Het zijn geen portretten in de zin dat het uitsluitend om de afgebeelde persoon gaat maar het model vormt toch een wezenlijk onderdeel van het schilderij.Paul schildert een beeld en tracht hier geen verhaal mee te vertellen. Symboliek, diepe betekenissen en hoge gedachten dienen bij hem niet gezocht te worden en hij is hiermee een echte realist.De laatste tijd werkt hij zoveel mogelijk nat-in-nat, waar eerder een meer gelaagde techniek werd gehanteerd.Dit om een zo direct mogelijk resultaat te te verkrijgen, zonder overigens teveel de vorm en suggestie uit het oog te verliezen.

Exposities:

Vanaf 1985 regelmatig solo bij Galerie Mokum, Amsterdam en Galerie WIEK XX, Groningen (nu Nieuweschans) en vanaf 2006 bij Galerie Zofier, Nieuweschoot.

Voorts deelname aan talloze groeps-, jubileum- en thematentoonstellingen in galerieen musea en kunstbeurzen als Kunstrai, PAN en Realisme. Opdrachten voor KNMG en particulieren.

Publicaties:

30 jaar realisten, Galerie Mokum(1992); Galerie Wiek XX,1977-1992 (1992);Jonge Realisten uit Galerie Wiek XX in het Drents Museum(1996); Galerie Wiek XX 1977-1997, Met een knipoog naar de werkelijkheid (1997); Mokum 40, Realistisch Bekeken (2002), De figuratie als geschenk(2004)